Τελευταία μέρα είναι η σημερινή για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, όπου χθες τα οχήματα για τα οποία δεν είχαν πληρωθεί τα τέλη ανέρχονταν στα 1,2 εκατομμύρια σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων οχημάτων.

Χθες σχηματίστηκαν ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων που έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός τους θα φτάσει έως και τις 130.000/

Χθες το υπουργείο Οικονομικών άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα δοθεί παράταση, αν και ακόμα τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Όποιος δεν πληρώσει εμπρόσθεσμα τα τέλη θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των τελών.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι φέτος έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα σε σχέση με πέρσι, ενώ εκτίμησε ότι οι ρυθμοί πληρωμής τους βαίνουν με κανονικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, περίπου το 78% των πολιτών είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 με τα έσοδα να ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ από 1,2 δισ. που έχει προϋπολογισθεί.

Την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Γενάρη 2014 οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές.