Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας

Νέα δέσμη μέτρων, που περιλαμβάνει και παράταση της ισχύος προηγούμενων διευκολύνσεων, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων σε αυτή τη μεταβατική μετά την άρση του lockdown λόγω κορονοϊού εποχή.

Το δυνατό χαρτί του υπουργού Οικονομικών ήταν τα όσα ανακοίνωσε για την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επανέρχεται με μια σειρά νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων, με στόχο την στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%.

Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση.

Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»