Τελείως διαφορετική από τις παλιότερες διοργανώσεις θα είναι η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης λόγω κορονοϊού όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ- HELEPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Η Έκθεση στην εποχή του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί μεν, ωστόσο δεν θα θυμίζει τις παλιότερες διοργανώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Radio North 98 ενώ παράλληλα εστίασε στα τρία σενάρια που επεξεργάζεται η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEPO σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη, η διοίκηση της ΔΕΘ αναμένει να γίνουν γνωστά τα μέτρα με βάση τα οποία θα πραγματοποιούνται στη χώρα γεγονότα αντίστοιχα της ΔΕΘ κα υπάρχουν τρία σχέδια που εξετάζονται: «Το ένα σχέδιο προβλέπει την πραγματοποίηση της φετινής ΔΕΘ κανονικά, όπως την γνωρίζουμε. Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει περιοριστικά μέτρα όσον αφορά την πρόσβαση του κόσμου: λιγότερος ελεγχόμενος κόσμος, μέτρα ασφαλείας, μάσκες κτλ, και το τρίτο σχέδιο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας μικρότερης έκθεσης, ένα φόρουμ που θα έχει στόχευση τις b2b συναντήσεις. Εκτιμώ ως πιθανότερο το 2ο σενάριο».

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει αρνητικά την εταιρία η οποία αποτυπώνεται μέχρι στιγμής σε απώλεια τζίρου ύψους 1.500.000 ευρώ όπως εξήγησε ο κ. Ποζρικίδης: «Η εκθεσιακή βιομηχανία χτυπήθηκε παγκοσμίως. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι απώλειες ανέρχονται σε 28 δις ευρώ και παγκοσμίως σε περίπου 80 δις ευρώ. Υπολογίζεται πως μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2020 στην Ευρώπη έχουν χαθεί 250.000 θέσεις εργασίας είτε μόνιμες είτε περιστασιακές».