Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την κτηματαγορά θα εξαρτηθεί από το χρόνο εφαρμογής των μέτρων

«Εάν δεν βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο και δεν αρθούν οι απαγορεύσεις, οι ζημιές θα είναι τεράστιες»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1:36
07/04/2020
Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την κτηματαγορά θα εξαρτηθεί από το χρόνο εφαρμογής των μέτρων
3
loading

«Η ζημία που θα καταγράψει η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα η ελληνική κτηματαγορά (από τις επιπτώσεις της πανδημίας), θα εξαρτηθεί με το χρόνο εφαρμογής των πρωτόγνωρων αυτών μέτρων προς τους πολίτες, τα κλειστά σύνορα και τις απαγορεύσεις που εφαρμόζονται (και αν μη τι άλλο ήταν απαραίτητες).

Εάν όμως ομαλοποιηθεί η κατάσταση και βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού, τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Αντίθετα, εάν επιμηκυνθεί ο χρόνος όλων αυτών των απαγορεύσεων και δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο, είναι σίγουρο ότι οι ζημιές θα είναι τεράστιες με μηδενικές αγοροπωλησίες και επενδύσεις και θα δούμε τις τιμές να μειώνονται κάθετα.

Δυστυχώς, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που ζήσαμε πριν οκταετίας με τις τιμές να καταρρέουν και να υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις σε όλους κλάδους των κατασκευών», αναφέρει σε παρέμβαση του ο Ιωάννης Ρεβύθης, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος και π. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος.

«Τα τρία τελευταία χρόνια η κτηματαγορά στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε βάσει του τουρισμού, των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της παροχής της 'Αδειας Παραμονής σε κατοίκους μη ευρωπαϊκής κοινότητας (Golden Visa). Τώρα, οι τρεις αυτές πτυχές κατακρημνίζονται λόγω του ότι στηρίζονταν κυρίως σε υπηκόους άλλων κρατών και ξένους επενδυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές είχαν αυξηθεί πάρα πολύ τα δύο τελευταία χρόνια, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, στα νότια προάστια και σε περιοχές που εξυπηρετούνται από διεθνή αεροδρόμια», αναφέρει επίσης.

«Ευελπιστούμε όμως τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές της μαύρης οκταετίας της οικονομικής κρίσης που περάσαμε όλοι οι Έλληνες και ευχόμαστε το καλύτερο για όλους μας και πάνω απ' όλα υπομονή, κουράγιο και υγεία», επισημαίνει ο κ. Ρεβύθης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Ευχάριστο νέο.
  Είναι δυνατόν για έναν καμπινέ του 70 ενοίκιο 300 ευρώ?
  ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή.......

 2. avatar Αλίμονο

  Μεγάλη οικονομική καταστροφή και κοινωνική έκρηξη αναμένονται μετά το πέρας; της χούντας της ΝΔ. Με φτώχεια, ανεργία, πείνα, capital controls, πτώχευση της χώρας και νέο επώδυνο μνημόνιο.

 3. avatar ΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ

  ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει