Συναντήσεις με υπουργούς κρατών-μελών του ΔΝΤ, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, εκπρόσωπους οίκων αξιολόγησης, τραπεζίτες και επικεφαλής επενδυτικών ταμείων έχει στην Ουάσινγκτον ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλητές του κ. Τσακλόγλου εκφράζουν ενδιαφέρον για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ποιες είναι οι προοπτικές του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Ενδιαφέρον εκφράζεται ακόμη για το πολιτικό ρίσκο και το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τα ελληνικά ομολόγα.

Στις συζητήσεις του κ. Τσακλόγλου με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν εξετάσθηκαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας αξιολόγησης, αλλά ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος και τις διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Οι εμπλεκόμενες στο ελληνικό πρόγραμμα πλευρές θεωρούν πως η Ελλάδα μπορεί εντός του 2014 να βγει στις αγορές, όπως έκανε και η Πορτογαλία, αλλά αυτό θα απαιτήσει τεχνική προετοιμασία που θα συμβάλει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας των ομολόγων.