Επιπλέον 2,16 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος θα καταβάλλουν για το 2014 οι φορολογούμενοι.

Αυτό θα συμβεί εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, καθώς και από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα παιδιά των οικογενειών.

Επίσης, από την αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία που συνολικά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες κατά 3,9 δισ. ευρώ.

Νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει «βαθιά το μαχαίρι» για περικοπές 4 δισ ευρω το 2014. Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις θα είναι το 2014 λιγότερες κατά 133.000.000 ευρώ σε σχέση με φέτος.

Επίσης προβλέπονται περικοπές κατά 2,664 δισ. ευρώ στις δαπάνες για λοιπές συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που προβλέπουν:

– Την διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ από την 1η-1-2014, σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας.
– Την περικοπή της δαπάνης για την καταβολή τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων
– Την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας
– Την περικοπή των παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ κατά 529.00.000 εκατ. ευρώ,
– Την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ κατά 1,032 δισ. ευρώ.

Στο προσχέδιο προβλέπεται και μείωση των λειτουργικών και των λοιπών δαπανών του κράτους κατά 1,194 δισ. ευρώ στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εθνικής άμυνας, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. ο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.