Με πορεία προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, την ώρα που διενεργείται η δίκη που θα κρίνει το μέλλον των αναδρομικών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε: «Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συγκέντρωση. Απαιτούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να δώσει ό,τι μας έχει παρακρατήσει παράνομα. Διεκδικούμε, επίσης, όλα τα αιτήματά μας, τα δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή. Η κυβέρνηση πρέπει, χωρίς δίκες και δικαστήρια, να αποδώσει τώρα στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει παρακρατηθεί παράνομα».

Ο κ. Κουμπούρης ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, καθώς έρχεται καινούργιο ασφαλιστικό. «Ό,τι αντιασφαλιστικό έχει ψηφιστεί έως σήμερα, ισχύει και φέρνουν και νέα μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ.

Παράλληλα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει απευθύνει κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΣτΕ.