Με αφορμή τη συζήτηση για την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών στα ακίνητα, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση για την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών στα ακίνητα έρχεται στην πλέον δύσκολη συγκυρία για τα ελληνικά νοικοκυριά. Γι΄ αυτό και οι απαιτούμενοι χειρισμοί απαιτείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρούμε αυτονόητο το διαχωρισμό μεταξύ όσων θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, και αυτών που μπορούν, αλλά δεν θέλουν.

Όπως, επίσης αυτονόητο και στη σωστή κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η αγορά ακινήτων πρέπει να εξορθολογισθεί και οι τιμές να επανέλθουν στα πραγματικά επίπεδα. Όχι, όμως, βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία του ανέργου και του μη έχοντα.

Δεν μπορεί, όμως, από την άλλη, οι συνεπείς δανειολήπτες και οι ευπαθείς ομάδες να πληρώνουν το κόστος, που προκαλείται από τους κακοπληρωτές.

Αυτοί και μόνο αυτοί πρέπει και οφείλουν να πληρώσουν».