Δύο ανοδικά ρεκόρ κατέρριψε κατά την σημερινή προτελευταία του πενθήμερου συνεδρίαση το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, βάσει των προκαταρκτικών στοχείων της επιτροπής κεφαλαιαγοράς λεπτά μετά τις 23.00, ώρα Ελλάδας).

-Ο βιομηχανικός δείκτης Ντάου Τζόουνς και ο δείκτης S&P 500 έκλεισαν στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης με ιστορικά ανοδικά ρεκόρ –ιδιαίτερη αίσθηση προξενεί στους παρατηρητές το κλείσιμο του δεύτερου εκ των δεικτών άνω και των 1.700 (χιλίων επτακοσίων) μονάδων σήμερα, λόγω των καλών νέων από την αμερικανική αγορά της εργασίας και τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω της χθεσινής (Τετάρτης) διαβεβαίωσης ότι η κεντρική τράπεζα Fed στην Ουάσινγκτον θα διατηρήσει, προς το παρόν, την χαλαρή νομισματική πολιτική της, την οποία έχει υοθετήσει όλο το τελευταίο 12μηνο.

1. Εκατόν είκοσι επτά μονάδες κέρδισε σήμερα ο βομηχανικός Ντάου Τζόουνς (0,82%) ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 15.626,50 μονάδες, με ρεκόρ.

2. Ο S&P 500 κέρδισε σήμερα επίσης με πρόσημο θετικό : +1.09 μονάδες ( 1.25 %) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.706.82 μονάδες, με ρεκόρ.

3. Τέλος, ο δείκτης Nasdaq Composite (μετοχές τεχνολογίας και ναυτιλίας) παρέμεινε τελικά σε θετικό έδαφος κερδίζοντας σήμερα 50 μονάδες (1.36 %) –ο τρίτος των χρηστικών δεικτών της Γουόλ στριτ τερμάτισε τη συνεδρίαση σήμερα στις 3.675.74 μονάδες.