«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση»

ΥΠΟΙΚ: Λήγει αύριο η προθεσμία για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:04
25/07/2013
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση»
1
loading

«Έχουμε εξαντλήσει πλέον το περιθώριο των παρατάσεων» δηλώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αίτημα που υποβάλλεται κυρίως από την πλευρά των λογιστών και φοροτεχνικών για νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των φορολογούμενων με ΑΦΜ που λήγει στους αριθμούς 1 και 2 λήγει κανονικά αύριο μετά και τη νέα παράταση που δόθηκε την περασμένη Δευτέρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έως τώρα έχει υποβληθεί το 45% των φορολογικών δηλώσεων δηλαδή 2,7 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο 6,2 εκατομμυρίων ενώ υποβάλλονται κατά μέσο όρο 150.000 δηλώσεις την ημέρα.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν ότι το νέο σύστημα TAXIS net μπορεί να δεχθεί σε καθημερινή βάση 250.000 δηλώσεις έναντι 150.000 πέρυσι, και ενώ ως τώρα δεν έχει ξεπερασθεί σε ημερήσια βάση ο αριθμός των 200.000 δηλώσεων.

Αναφορικά με προβλήματα που παρουσιάζονται στο σύστημα σημειώνουν ότι αυτά δεν αφορούν παρά μόνο 3 διακοπές που έγιναν από τις αρχές Ιουλίου διάρκειας μίας ώρα προσθέτοντας ότι και οι τρεις περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών το νέο σύστημα TAXIS net θα ολοκληρωθεί εντός του 2013. Στόχος είναι πάντως μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες να έχουν αναπτυχθεί επιπλέον 60 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες που όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη θα εξαλείψουν οριστικά τα φαινόμενα με τις ουρές που παρουσιάζονται στις εφορίες. Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι το τελευταίο έτος αναπτύχθηκαν 30 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τέλος όπως διαβεβαιώνουν πηγές της Γενικής Γραμματείας Εσόδων παρέχεται πλήρης πολιτική κάλυψη για την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής στους υπαλλήλους του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ , ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΘΕΩΣΑΤΕ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει