Τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και τη διασφάλιση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της φέτας έκανε γνωστούς ο αρμόδιος υπουργός/

Όπως έγινε γνωστό, αυτοί είναι: η αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, η δημιουργία βάσης γονιδιωμάτων του γάλακτος, σε ορίζοντα διετίας, καθώς επίσης και σύσταση αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού.

Οι ανακοινώσεις από πλευράς Μάκη Βορίδη έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και του αιγοπροβατοτροφικού συλλόγου βόρειας Λακωνίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι θα συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για το καθεστώς των εργατών γης που του ετέθη.

Επίσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τη συζήτηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, για κοινή προσπάθεια στην αλλαγή του πλαισίου ενδείξεων (ετικέτες), κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντηση υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στο Ελσίνκι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.