«Η Ευρώπη να απομακρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα»

Σρέντερ: Χρειάζεται να προστεθούν αναπτυξιακά στοιχεία στα προγράμματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1:11
07/06/2013
«Η Ευρώπη να απομακρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα»
1
loading

Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να απομακρυνθούν από την υπερβολική λιτότητα και να δώσουν προτεραιότητα σε πολιτικές τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται πιο συνεκτικές δομές προκειμένου να μπορεί να είναι ανταγωνιστική διεθνώς. Επισήμανε δε ότι διακρίνει σημάδια Ευρώπης «δύο ταχυτήτων».

«Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα πρέπει να διστάζουν μπροστά στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, αν θέλουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά. Δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας. Το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο. Χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία. Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει όμως να προσθέσουμε και αναπτυξιακά στοιχεία στα προγράμματα λιτότητας», δήλωσε ο κ. Σρέντερ, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, μιλώντας σε εκδήλωση του γερμανοβρετανικού Φόρουμ στο Λονδίνο.

Ο πρώην καγκελάριος, αναφερόμενος στην νέα οικονομική τάξη, δήλωσε ακόμη ότι η τάση για μια Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» είναι πλέον ορατή. «Στον πυρήνα μια Ευρώπη, η οποία αναπτύσσεται πολιτικά πιο γρήγορα και στο περιθώριο μια Ευρώπη η οποία επιθυμεί περισσότερη αυτονομία. Η απόσταση διευρύνεται μεταξύ των χωρών που μπορούν και θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα προς την συνοχή και μεταξύ εκείνων οι οποίες θέλουν να κινηθούν πιο αργά, όπως η Βρετανία. Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πετύχουν μεγαλύτερη συνοχή από τις άλλες», προέβλεψε ο κ. Σρέντερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει