Επιτροπή για την επικαιροποίηση και αναμόρφωση του πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας συνέστησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στο έργο της Επιτροπής συμπεριλαμβάνεται και η επικαιροποίηση του Ν. 3871/2010 (ΦΕΚ Α΄ 141) και των κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθέντων προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να εναρμονιστεί το υφιστάμενο εθνικό νομικό πλαίσιο με όσα ισχύουν πλέον σε όλη την Ευρωζώνη βάσει του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Στόχος είναι η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός των εθνικών πολιτικών για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πρωτεύοντα ρόλο στο βελτιωμένο αυτό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης έχει η έννοια του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου ενισχυμένης συνεργασίας των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών (European Semester), που αποτελεί έναν ετήσιο κύκλο συντονισμού μακροοικονομικών, δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στη δημιουργία και λειτουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την πρόληψη και τη διόρθωση υπερβολικών δημόσιων ελλειμμάτων (Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης) και μακροοικονομικών ανισορροπιών.