Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέρ του Ομίλου Μυτιληναίου

Η ασύμφορη σύμβαση της ΔΕΗ κάτω του κόστους και τα προβλήματα στην εταιρεία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:01
09/08/2019
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέρ του Ομίλου Μυτιληναίου
26
loading

Η αποκλειστική αποκάλυψη του Τάσου Τέλογλου στις Ειδήσεις του ΣΚΑΪ ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσθηκε η αποπομπή της κυρίας B. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας Ελμίν Βωξίτες που την υποχρέωνε να συνεχίσει να προμηθεύει τον Όμιλο Μυτιλιναίου με Βωξίτη με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους, θα φέρει στο φως και άλλες παρόμοιες σοβαρές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας Ελμίν Βωξίτες η τιμή αυτή του Βωξίτη είναι κάτω του κόστους της. Η εταιρεία Ελμίν Βωξίτες θυγατρική της Γαλλικής εταιρείας Kerneos ίσως είχε τη θέληση και τη δύναμη να καταγγείλει την απόφαση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα σύμφωνα με την αποκλειστικότητα του ΣΚΑΪ, ενώ άλλες Δημόσιες επιχειρήσεις στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις δίστασαν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέρ του Ομίλου Μυτιληναίου η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αποφάσεις μία των οποίων ίσως είναι αυτή που οδήγησε την ΔΕΗ στην σημερινή της κατάσταση.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν έλαβε αντίστοιχη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου και κατά της ΔΕΗ αυτή την φορά. Υποχρέωσε την ΔΕΗ να προμηθεύει ρεύμα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου σε τιμή κάτω του κόστους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης με βάση την τιμή της περίφημης Διαιτησίας της ΡΑΕ μεταξύ του Ομίλου Μυτιληναίου και της ΔΕΗ (η οποία ήταν κάτω του κόστους). Η ΔΕΗ δεν είχε καμία νομική υποχρέωση να συμμετάσχει στη Διαιτησία αυτή, αλλά για λόγους που η τότε Διοίκηση της ξέρει συμμετείχε, για να βγει μία σε βάρος της απόφαση να πουλά το ρεύμα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος κάτω του κόστους της.

Τότε γράφτηκαν πολλά για το πως πάρθηκε η απόφαση αυτή της Διαιτησίας, από τους γνωστούς κουμπάρους που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης. Όταν λοιπόν έληξε η διάρκεια ισχύος της διαιτητικής απόφασης, ο Όμιλος Μυτιληναίου έσπευσε να υποβάλει προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αντίστοιχο αίτημα όπως και τώρα με την Ελμίν Βωξίτες και παραδόξως, και παρ’ όλο ότι και ο Όμιλος Μυτιληναίου ήταν (και είναι) μεγάλος ηλεκτροπαραγωγός και ο ίδιος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τότε έλαβε απόφαση υπέρ του και σε βάρος της ΔΕΗ.

Αλλά και κατά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ έχει στραφεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά το παρελθόν ο Όμιλος Μυτιληναίου. Μάλιστα στην περίπτωση της ΔΕΠΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού έσπευσε να εισβάλει στα γραφεία της και να δεσμεύσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της. Και στις δύο υποθέσεις κέρδισε ο Όμιλος Μυτιληναίου.

Επανερχόμενοι στην ΔΕΗ, μετά τη Διαιτησία και την εν συνεχεία απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η ΔΕΗ υπέγραψε μία παντελώς ασύμφορη 5ετή σύμβαση προμήθειας με τον Όμιλο Μυτιληναίου με τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος ακόμα πιο κάτω του κόστους της, γιατί ο Όμιλος Μυτιληναίου θα της έδινε μία προκαταβολή 100 εκατ. ευρώ, η προκαταβολή αυτή στην ουσία αφορούσε την αξία τους Ηλεκτρικού ρεύματος ενός έτους.

Με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ πλήρωσε τόκο 30% το χρόνο για κάθε χρόνο της πενταετίας, ενώ το δάνειο ήταν στην ουσία ενός έτους. Σημειώνουμε ότι για την απόφαση αυτή της ΔΕΗ οι Υπηρεσίες της ΔΕΗ αρνήθηκαν να υπογράψουν εισήγηση προς το Δ.Σ. και εισηγητής ήταν μόνος του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, πρωτοφανής για τα δεδομένα της ΔΕΗ διαδικασία.

Η ΔΕΗ από την απόφαση αυτή ζημιώθηκε και ζημιώνεται μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η Διοίκηση της ΔΕΗ στην συνέχεια για να συγκαλύψει την ασύμφορη πράξη της, στις Δημοπρασίες της ΝΟΜΕ έθεσε τις ίδιες χαμηλές τιμές ζημιώνοντας και από εκεί τουλάχιστον με 600 εκατ. ευρώ, πουλώντας κάτω του κόστους το ηλεκτρικό ρεύμα όπως ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι απλό…

Αν ο Όμιλος Μυτιληναίου μπορεί να αγοράζει τον Βωξίτη κάτω του κόστους και το ηλεκτρικό ρεύμα σε τέτοιες ζημιογόνες τιμές για την ΔΕΗ που να κινδυνεύει αυτή να πτωχεύσει τότε βέβαια μπορεί να καμαρώνει ότι κάνει κέρδη το Αλουμίνιο. Σημειώνουμε ότι τα κέρδη του Αλουμινίου για την συγκεκριμένη περίοδο ήταν πρακτικά όση και η ζημιά της ΔΕΗ από την πώληση του Ηλεκτρικού Ρεύματος στην Αλουμίνιο.

Οι επιχειρήσεις και του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα και όχι η μία σε βάρος της άλλης.

Όλα θα έρθουν στο φως

Αλλά τώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται σ’ αυτή την δυσμενή οικονομική κατάσταση και θα έχει σύντομα νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γ. Στάσση, εκ των πραγμάτων όλα θα έρθουν στο φως.

Τέλος, είναι ανήκουστο ένας Όμιλος που παράγει ο ίδιος ηλεκτρικό ρεύμα και καυχιέται ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην ηλεκτροπαραγωγή, το μεν δικό του ηλεκτρικό ρεύμα να μην το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του, αλλά να το πουλά σχεδόν στη διπλάσια τιμή από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει πετύχει να αγοράζει από την ΔΕΗ. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα έπρεπε να έχει εξετάσει και αυτή την περίπτωση; Αναμένουμε.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι στη χθεσινή του ομιλία ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, πληροφόρησε την Βουλή ότι επελέγη η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και όχι ή απευθείας απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνουμε ότι και στην περίπτωση της ΔΕΗ στο παρελθόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με Ασφαλιστικά μέτρα την υποχρέωσε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα προς τον Όμιλο Μυτιληναίου (Αλουμίνιον) σε τιμή κάτω του κόστους παραγωγής της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

  Τότε γράφτηκαν πολλά για το πως πάρθηκε η απόφαση αυτή της Διαιτησίας, από τους γνωστούς κουμπάρους που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης. Όταν λοιπόν έληξε η διάρκεια ισχύος της διαιτητικής απόφασης, ο Όμιλος Μυτιληναίου έσπευσε να υποβάλει προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αντίστοιχο αίτημα όπως και τώρα με την Ελμίν Βωξίτες και παραδόξως, και παρ’ όλο ότι και ο Όμιλος Μυτιληναίου ήταν (και είναι) μεγάλος ηλεκτροπαραγωγός και ο ίδιος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τότε έλαβε απόφαση υπέρ του και σε βάρος της ΔΕΗ.
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.!!! ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ.!!! ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΠΕ.

 2. avatar Χρήστος

  Δεν τους έκατσε ο Καλογρίτσας, εχθρός ο Λάτσης, εφυγαν Σαββίδης, Μαρινάκης και Αγγελοπούλου, μόνο η Παναγοπούλου έμεινε αλλά αυτή δεν έχει business εδώ.
  Που να πας μακρυά με Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, χρειάζεσαι και άλλο χρήμα.

 3. avatar Giorgis

  Πριν διαβάσω το άρθρο μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το περιβόητο κόστος της ΔΕΗ? Γιατί αν μιλάμε για πάνω από 2 λεπτά ανά κιλοβατώρα που κοστίζει η παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά σε πάμπολλες χώρες πια, καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζάκι. Κι εγώ θα μπορούσα να έχω εξωφρενικά μισθολόγια και κόστος 20 λεπτά και να διαμαρτύρομαι επειδή μπαίνω μέσα με 7 που μου δίνουν όταν ο ανταγωνισμός δουλεύει με 2 ή 5 τελοσπάντων. Οπότε αυτό που έχει σημασία δεν είναι το κόστος της όποιας ΔΕΗ αλλά η λογική τιμή της αγοράς που καλύπτει το μέσο κόστος των παραγωγών. Από εκεί κι έπειτα, όποιος μπαίνει μέσα με τέτοια τιμή βάζει λουκέτο και δεν περιμένει να τον πληρώνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του ούτε να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη άλλων εταιριών. Αν για το υψηλό κόστος ευθύνονται τυχόν δικαιώματα ρύπων, λυπάμαι αλλά αυτές οι επιλογές πληρώνονται. Και λίγα πληρώνουν θα έλεγα για τον καρκίνο που σπέρνουν, άσχετα με τα αέρια της κλιματικής αλλαγής. Δεν μπορεί να καταστρέφεις τα πάντα και να περιμένεις να τα πληρώσουν άλλοι για να κερδίσεις εσύ. Ήδη το σύστημα υγείας έχει πληρώσει πάρα πολλά για τις αρνητικές συνέπειες της ΔΕΗ αλλά αυτό δεν φαίνεται στον λογαριασμό του ρεύματος. Φεύγει το χρήμα σαν νεράκι όμως από τις τσέπες μας μέσω φόρων και εισφορών. Αν το ενσωμάτωναν στον λογαριασμό θα ξεπερνούσε τα 30 λεπτά η κιλοβατώρα και θα είχε κλείσει προ πολλού η ΔΕΗ. Αυτό λέγεται έμμεση επιδότηση στους λιγνίτες.

  1. avatar Κατερίνα Μανούσακα

   Αν η ενέργεια από φωτοβολταϊκά κοστίζει 2 λεπτά η κιλοβατώρα, όπως διατείνεστε (και μάλιστα σε χώρες με πολύ λιγότερη ηλιοφάνεια απ' ό,τι η Ελλάδα), μπορείτε να μας πείτε γιατί την πληρώνουμε στους παραγωγούς τους με 30-50 λεπτά την κιλοβατώρα; Για δέστε λίγο το λογαριασμό σας και δείτε αυτό το περίφημο ΕΤΜΕΑΡ που είναι η πληρωμή των ΑΠΕ. Χώρια η επιβάρυνση του προμηθευτή (δηλαδή κυρίως της ΔΕΗ που ήταν πάνω από 300 εκατ. € τα τελευταία 2 χρόνια) για να καλυφθεί το "κενό" του λογαριασμού των ΑΠΕ. Δε μου λέτε αυτή η αισχροκέρδεια δεν σας ενοχλεί;

  2. avatar georg42

   Επομένως μιλάς χωρίς να έχεις ιδέα.

   Η μεγαβατώρα στα φωτοβολταικά ξεκίνησε από 550 ευρώ εγγυημένη τιμη και έχει φτάσει στα 350. Αντίθετα η ΟΤΣ που πουλάει η ΔΕΗ και οι άλλοι μεγάλοι παραγωγοί συμβατικών σταθμών κυμαίνεται στα 50-80 ευρώ η Μεγαβατώρα. Δεν ξέρω ποιος άσχετος αμολάει τα περί φθηνών PVs και της ακριβής ΔΕΗ>

   Βέβαια το πάρτυ στα Φωτοβολταικά και τα δωράκια του Παπανδρέου στη μεσαία τάξη, που οδήγησαν στο να κάνει ο άλλος συμβόλαιο 20 χρόνια, να κάνει απόσβεση επένδυσης στα 3-5 χρόνια και μετά να παίρνει ζεστό χρήμα στην τσέπη ακούραστα είχε ως αποτελεσμα να επιβαρυνθούμε όλοι με ΕΤΜΕΑΡ και να εφευρεθούν καμιά δεκαριά πηγές για να πληρώνουμε τους ΑΠΕτζήδες χρυσούς. Συν ότι έβαλαν επιπλέον χρεώσεις στη ΔΕΗ (τέλος λιγνίτη, και ΠΧΦΕΛ) για να κλείσουν το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ.

 4. avatar Guest01062016

  Νάτα - νάτα! Έλεγα γι εγώ γιατί τέτοια θεοποίηση.....

 5. avatar @Γαρ

  Για την Λαρκο που αναφερεσαι ηδη την ξεγραψε ο κυριος Χατζηδακης.

  1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

   Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να κλείσει η να πωληθεί. Δεν μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει επιχειρήσεις που παράγουν μόνο ΧΡΕΗ.!!!

 6. avatar Λογοκρισία

  Hello!

 7. avatar Τσερνο

  Και όλα αυτά έγιναν επί των ημερών της Θάνου. Για τα προηγούμενα χρόνια κουβέντα, τότε απλά θέλαμε να διαλύσουν την ΔΕΗ όπως την Ολυμπιακή, Λιπάσματα, Πυρκαλ, Ναυπηγία κλπ

  1. avatar ακερσεκοντ

   φίλε μου να σε ενημερώσω ότι ο Ωνάσης δώρησε την Ολυμπιακή στο Δημόσιο μόλις άρχισε να γίνεται ζημιογόνα.

   1. avatar Κον

    Ντροπή σας ρεμάλια του Σκάι και σε σας που γράφετε εδώ μέσα. Εσείς μιλάτε για πριν δέκα χρόνια που κυβερνούσε ο Καραμάν Αλής που χαντάκουσε την χώρα και την ΔΕΗ και τα ρίχνετε στην Κ. Θάνου που ανέλαβε πριν ένα χρόνο. Ντροπή σας, φασίστες είστε; Πάρτε και τον Μηχαλολιάκο στην παρέα να σημπλιρώση το κακο.

 8. avatar Τί δεν καταλαβαίνεις;

  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και όλες οι κυβερνήσεις της μίζας και της συναλλαγής είναι στην υπηρεσία των πολυεθνικών, του Μυτιληναίου, του Βαρδινογιάννη, του Λάτση.
  Γι'αυτό ο υπηρέτης τους αρμόδιος υπουργός Χατζηδάκης με πρωτοφανείς δηλώσεις κατασυκοφάντησης της ΔΕΗ, επιχειρεί να τους την χαρίσει!

  1. avatar Η πολυ θεωρια βλαπτει

   Ρε μεγαλε, αν ειχες, αυτη τη ΔΕΗ που καθε μερα φθινει θα την σγοραζες; Αν ναι, να σου πρωτεινω και ενα παγοποιειο στην Αλασκα.

 9. avatar Πανδημος

  Ολες οι αποφασεις που αναφερει το ρεπορταζ παρθηκαν επι προεδριας ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΝΔ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΘΑΝΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.. ΕΛΕΟΣ!!!!!

 10. avatar Περι Μυτιληναιου και ΔΕΗ

  Τα συμβαντα αφορουν τη περιοδο που προισταμενος της Επιτροπης Ανταγωνισμου ηταν ο κυριος Κυριτσακης εκλεκτος της Νεας Δημοκρατιας και προισταμενος της συγκεκριμενης επιτροπης για 10 χρονια απο το 2008 ως το 2018.Οσον αφορα την τακτικη των ασφαλιστικων μετρων η τακτικη αυτη χρησιμοποιηθηκε οπως γραφει και το αρθρο και στη περιπτωση ΔΕΗ Μυτιληναιου απο τον κυριο Κυριτσακη και τα ασφαλιστικα μετρα γινονται κατοπιν γνωμοδοτησης της Νομικης Υπηρεσιας της Επιτροπης Ανταγωνισμου η οποια γνωριζει οτι αυτο που γινεται ειναι συμφωνο με τον Νομο.

  1. avatar Πάτροκλος Α

   Εταιρείες που παράγουν ΑΛΟΥΜΊΝΙΟ από μετάλλευμα είναι ελάχιστες στο Κόσμο.

   Μάθε, λοιπόν, πρώτα πόσο αγοράζουν αυτές οι εταιρείες το ρεύμα, που αποτελεί το 80% του κόστους παραγωγής του Αλουμινίου, μάθε επίσης πιο είναι το κόστος παραγωγής του στις χώρες που λειτουργούν αυτές οι βιομηχανίες κι΄ύστερα ρώτησε αν μπορείς να αναφέρεσαι τόσο κατηγορηματικά για αυτή την απόφαση.
   Μάθε ακόμη να μην σε παρασύρει η πολιτική σου ιδεοληψία κί ύστερα βγές στο παζάρι !

 11. avatar Σωπα,σωπα

  Η για πρωτη φορα κυβερνηση αριστερας?
  Οι αμεμτοι και αμολυντοι? Οι αγωνιστες του δικιου του λαου?
  Α ρε φασιστες. Τωρα ολα στο φως ,εγω λεω στο φως ,ολα τα γεγονοτα του 1940-1949 με υποχρεωτικη δια νομου δημοσιευση των αρχειων του ΚΚΕ και ΚΚΕες,και των αρχειων του κρατους! Τολματε στην αληθεια κουμουνιστες καιι φασιστοναζιστες;
  Ολα στη φορα της 10ετιας του σαραντα για να κατανοησει ο λαος την αληθυεια και γιθα τ σημερα.

  1. avatar Dimirt

   Ε καιρος να μαθουμε τι εγινε με εκεινη την μηνυση για την υποθεση ΜΕΡΝΤΕΝ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!!!!!

  2. avatar κουλης

   γκουγλαρε πρωτα και μετα γραψε οτι θες, αλλα οχι αμασητα!!

  3. avatar κουλης

   παρωπιδες μονο..

 12. avatar Μονο που ξεχναει οκυριος Τελογλου

  Να μας πει οτι η ολη διαδικασια για τον Μυτιληναιο και την Δεη εγινε επι προισταμενου Επιτροπης Ανταγωνισμου του κυριου Κυριτσακη εκλεκτου της Νεας Δημοκρατιας ο οποιος ηταν προισταμενος της συγκεκριμενης Επιτροπης για 10 χρονια.

 13. avatar Γαρ

  Μόνο ο Μυτιληναίος αγοράζει ενέργεια από τη ΔΕΗ κάτω από το κόστος , με την κρατικοδίαιτη ΛΑΡΚΟ δεν ισχύει το ίδιο.?

 14. avatar te

  ΘΑΝΟΥ - ΘΑΝΟΥ - ΘΑΝΟΥ - ΘΑΝΟΥ
  οτι ποιο καθαρο και αμεμπτο υπαρχει σε αυτην την χωρα

  1. avatar κουλης

   ξερεις μηπως απ ποτε συμβαινει : να το πουλά σχεδόν στη διπλάσια τιμή από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει πετύχει να αγοράζει;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει