Στήνεται η «εισπρακτική εταιρεία» της ΑΑΔΕ

Από την 1η Νοεμβρίου πιάνουν δουλειά οι 120 «ράμπο» της νέας υπηρεσίας - Πώς θα δρουν


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:13
24/07/2019
Στήνεται η «εισπρακτική εταιρεία» της ΑΑΔΕ
8
loading

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών της Αττικής (ΚΕΟΦ) άρχισε να στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη, αναζητά τους 120 εφοριακούς – ράμπο οι οποίοι θα αναλάβουν να κυνηγήσουν τους οφειλέτες της Εφορίας θα γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, με απόφασή του καλεί τους εφοριακούς που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία να υποβάλουν αίτηση μαζί με το βιογραφικό τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να διαθέτουν εργασιακή εμπειρία στο δικαστικό τμήμα τρία χρόνια και συνολική εμπειρία στην Υπηρεσία τουλάχιστον πέντε  χρόνια.

Με το ΚΕΟΦ, στόχος της ΑΑΔΕ είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα είναι αρμόδιο για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, με τη λήψη στοχευμένων μέτρων για οφειλές που καθορίζονται, αρμοδίως, με συγκεκριμένα κριτήρια, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους, καθώς και για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών, φυσικών και νομικών προσώπων, αυτούς με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν θα προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες.

Το πρώτο βήμα θα είναι η ενημέρωση του οφειλέτη με e-mail για το ύψος της οφειλής και την προθεσμία τακτοποίησής της, είτε με την καταβολή του ποσού είτε με τη ρύθμισή του, ενώ αν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη θα ειδοποιείται αυτόματα μέσω του auto reminder system και θα λαμβάνει e-mail.

Στη συνέχεια και εφόσον ο υπόχρεος δεν ανταποκριθεί στα e-mail και στις προθεσμίες τακτοποίησης της οφειλής, θα δέχεται τηλεφώνημα από υπάλληλο της υπηρεσίας, με το οποίο θα ενημερώνεται για το ληξιπρόθεσμο της οφειλής και για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με τη λήψη μέτρων.

Ταυτόχρονα, θα αποστέλλεται και e-mail με το οποίο θα προειδοποιείται ότι αν δεν τακτοποιήσει την οφειλή του θα ληφθούν σε βάρος του όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κινητών ή και ακινήτων, αν η οφειλή είναι μεγάλη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar 1000

  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ;

 2. avatar Ε?

  Ομάδα Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων
  Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν έχουν προλαβει να υλοποιηθεί

 3. avatar Dum spiro spero???

  Αν ήθελαν πραγματικά οι πολιτικοί μας να αποφευχθούν τα χειρότερα, θα .

 4. avatar Τί μας λέτε?

  Μ\'αρέσει που κράτος και τράπεζες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο λες και ο κόσμος δεν έχει περάσει 10χρόνια κρίσης που πολλοί άνθρωποι καταστράφηκαν με αυτά που έκαναν οι πολιτικοί και πολλοί δεν χρωστούσαν πουθενά πριν το 2010! Οι 120 δόσεις θα σώσουν τον κόσμο που καταστράφηκε? Και με το κυνήγι θα πληρώσουν? Γιατί αυτά δεν τα έκαναν πριν την κρίση? Να βρούνε ποια είναι τα πραγματικά λαμόγια (και όχι αυτοί που καταστράφηκαν )και αυτοί που τα έφαγαν διαχρονικά ! Αλλά τι λέω?Εκεί είναι τζιζ ετσι? Και οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνες?αλλά τι λέω πάλι!!!!

 5. avatar σουρταφερτας

  κ αν ο αλλος δεν εχει αυτη τη στιγμη δουλεια ουτε για να ζησει σε τι θα τους τα δωσει? σε μπαρουτι ισως?

 6. avatar Ομάδα Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  Επιτέλους οργάνωση! Φανταστείτε πόσα λιγότερα δισ. οφειλών θα είχαμε αν η τροτσκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φτιάξει ένα στοιχειώδη μηχανισμό είσπραξης οφειλών. Οι θιασώτες του σκληρού σταλινισμού με τις καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού και στις υπεράκτιες εταιρείες, στο όνομα μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής απέτυχαν οικτρά. #PrimeMinisterGR #ΑυτοδύναμηΕλλάδα

 7. avatar Mica76

  Να ξεκινήσουν από τον Κούλη..

 8. avatar Gy gijtt 6

  Που σημαινει το καλοκαιρι παρτυ η φοροδιαφυγη των καταστηματων. Πρεπει η νδ να ευχαριστησει τους ψηφοφορους της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει