Αύξηση των θέσεων εργασίας προβλέπουν το 2013 oι επιχειρήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον για προσλήψεις στους τομείς των πωλήσεων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:02
15/04/2013
Αύξηση των θέσεων εργασίας προβλέπουν το 2013 oι επιχειρήσεις
2
loading

Ποσοστό 68% των ελληνικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους το 2013, όπως προκύπτει από τον όγδοο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus.

Σύμφωνα με τα πορίσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις σε 90 χώρες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για προσλήψεις στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ στην Ελλάδα.

Αυτά τα θετικά αποτελέσματα διατηρούν σε σταθερά επίπεδα το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, ο οποίος αυξήθηκε στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2012, μολονότι εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον παγκόσμιο μέσον όρο.

Σε διεθνές επίπεδο, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus ανέρχεται στις 114 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά τρεις μονάδες από τον Οκτώβριο του 2012. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, ο δείκτης ανέρχεται στις 59 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15 μονάδες συγκριτικά με την τιμή του πριν από ένα εξάμηνο.

Περισσότερες από μία στις δέκα (14%) επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους κατά περισσότερο από 5%.

Ποσοστό 44% εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις θα προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ενώ το 26% δίνει έμφαση στο επιχειρησιακό προσωπικό.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι ποσοστό 85% των επιχειρήσεων παγκοσμίως σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους το 2013, ενώ μία στις τέσσερις επιχειρήσεις σκοπεύει να αυξήσει το προσωπικό της κατά 5%.

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό 57% έχει στόχο να ενισχύσει τα τμήματα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Μεγάλη αύξηση αναμένεται στις προσλήψεις επιχειρησιακού προσωπικού (40%), για την υποστήριξη των νέων πωλήσεων.

Οι μικρές επιχειρήσεις -παραδοσιακά, κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της οικονομίας- αναμένεται να προσλάβουν σημαντικό αριθμό νέου προσωπικού (28%).

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης έχει αυξηθεί κατά τρεις μονάδες από τον Οκτώβριο του 2012.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό εξακολουθούν να υπερισχύουν εκείνων που δεν έχουν τέτοιες δραστηριότητες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Piroski

    Έτσι ακριβώς περιέγραφε την κατάσταση και στο βιβλίο του Όργουελ "1984".

  2. avatar Kanenas

    Ε ναι μωρέ αφήνουν απλήρωτο τον εργαζόμενο για 5-6 μήνες και βάλε, μετά παραιτείται για να μη τον απολύσουν και δώσουν και απόλυση και έπειτα προσλαμβάνουν φρέσκους των 400 ευρώ και παίρνοντας και επιδοτήσεις για 1-2 χρόνια να τους βγαίνουν και τζάμπα. Έτσι μειώνεται η ανεργία στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει