Ενδεικτική της δύσκολη κατάστασης στη οποία βρίσκεται η Κύπρος ήταν οι δηλώσεις τις οποίες έκανε απόψε ο Όλι Ρεν.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Ολι Ρεν, χαιρέτισε τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πλέον εύκολες επιλογές για τους Κυπρίους.

«Θα συνεχιστούν οι επαφές τις επόμενες ώρες και η συμφωνία στο Eurogroup είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς, σήμερα, υπάρχουν μόνο δύσκολες επιλογές για να γίνουν. Το προσεχές μέλλον θα είναι δύσκολο για την Κύπρο, η οποία όμως, είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε ο κ. Ρεν.

«Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυπριακή κυβέρνηση προς την επίτευξη λύσης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο», τόνισε ο Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι οι εντατικές επαφές και εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, είναι ουσιώδους σημασίας να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Κυριακής, στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα από την Κύπρο και τους εταίρους στην ευρωζώνη, σημείωσε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr