Σε δημόσια διαβούλεση το ν/σ για τις αδρανείς καταθέσεις

Οι τράπεζες απέδωσαν στο δημόσιο 140 εκατ. ευρώ, την τελευταία τριετία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:37
20/03/2013
Σε δημόσια διαβούλεση το ν/σ για τις αδρανείς καταθέσεις
loading

Το ποσό των 140 εκατ. ευρώ απέδωσαν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο, την τελευταία τριετία, βάσει των διατάξεων του Νομοθετικού Διατάγματος 1195/1942, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα αποδίδει στον αρμόδιο Οικονομικό Έφορο, κάθε οικονομικό έτος, τα παραγραφόμενα χρηματικά ποσά και τίτλους που δεν αναζητήθηκαν από τους δικαιούχους. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρεται στις αδρανείς καταθέσεις, μερίσματα, τίτλους κλπ.,

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το σχέδιο νόμου για τις αδρανείς καταθέσεις έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Περιουσία (Δημόσια Κτήματα, Αιγιαλός και Παραλία, Ανταλλάξιμα Κτήματα, Απαλλοτριώσεις) καθώς επίσης και τα θέματα Εθνικών Κληροδοτημάτων και της αναμόρφωσης των σχολαζουσών κληρονομιών.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θωμά Ψύρρα, για την καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του δημοσίου που βρίσκεται σε αδράνεια, για τα εθνικά κληροδοτήματα, τα κατεχόμενα ακίνητα κλπ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει