Επίθεση Τραμπ σε Ντράγκι, τον κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ζήτησε να υπάρξουν επιπλέον αλλαγές πολιτικής στην ΕΚΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:38
18/06/2019
Επίθεση Τραμπ σε Ντράγκι, τον κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό
1
loading

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν επιπλέον αλλαγές πολιτικής στην ΕΚΤ, και υποστήριξε πως τέτοιες αλλαγές θα προκαλούσαν άδικο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Μάριο Ντράγκι μόλις ανακοίνωσε ότι μπορεί να έρθουν περισσότερα μέτρα οικονομικής τόνωσης, κάτι που αμέσως έριξε το Ευρώ έναντι του Δολαρίου, καθιστώντας αδίκως ευκολότερο γι' αυτούς να ανταγωνίζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κάνουν αυτό χωρίς αντίδραση εδώ και χρόνια, μαζί με την Κίνα και άλλους», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Ντράγκι είχε δηλώσει νωρίτερα πως νέες μειώσεις επιτοκίων ή αγορές ομολόγων μπορεί να χρειαστούν, αν δεν επιταχυνθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar τριαλαρο

    εσύ τι κάνεις είναι το θέμα μεγάλε για την αμερικανική οικονομία. Ξέρω πόλεμο στο Ιράν, για άσχετο λόγο πάλι. Δε θα πείτε και γι'αυτούς ότι έχουν χημικά? Όχι ότι είναι άγιοι, ουδόλλως αλλά και εσείς το παραχαιρετήσατε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει