Για την αξιοπιστία και σταθερότητα του ευρώ και για την σιγουριά της πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, διαβεβαίωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που
παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Συγκεκριμένα, η Λαγκάρντ ανέφερε πως το ευρώ είναι ένα νόμισμα αξιόπιστο, σταθερό και καλό», εκφράζοντας ταυτόχρονα την  εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το δημόσιο χρέος της.

Ειδικότερα η Γαλλίδα υπουργός τόνισε, «Ξέρω ότι ορισμένοι οικονομολόγοι κάνουν υπαρξιακά όνειρα. Τους ευχαριστεί να στήνουν τέτοιου είδους πένθιμα σενάρια. Προσωπικά επικεντρώνομαι στο τι θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το ευρώ γιατί το ευρώ είναι ένα νόμισμα αξιόπιστο, σταθερό και καλό για όλους μας. Αυτοί οι 18 μήνες που αναφέρονται γα την Ελλάδα δεν είναι τίποτα διότι το σχέδιο που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για την Ελλάδα είναι πενταετές με περίοδο χάριτος τριών ετών κατά την οποία δεν θα πληρώνουν τίποτα. Στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν 24 μηνιαίες καταβολές. Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε ό,τι να ‘ναι για αυτούς τους 18 μήνες».