Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) επιβεβαίωσε σήμερα τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, στέλνοντας ένα μήνυμα που δεν είναι βολικό για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,4% τον Μάρτιο έναντι 1,5% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμησή της.

Η ΕΚΤ έχει ως στόχο έναν πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2% και την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε στην προοπτική μεγαλύτερης στήριξης της Ευρωζώνης λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας της. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 1%, όπως ανέμεναν οι αγορές, από 0,3% τον Φεβρουάριο.

Ο δομικός πληθωρισμός που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ για τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις άστατες τιμές των ενεργειακών προϊόντων και των τροφίμων, υποχώρησε στο 1% από 1,2% τον Φεβρουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προηγούμενες εκτιμήσεις.