Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να προηγηθεί της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο, «η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κρίσιμη για τα έσοδα του κράτους και για τα δημοσιοοικονομικά στοιχεία, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης». Ο ίδιος σημείωσε πως «οι φόροι θα πρέπει να πληρώνονται τακτικά, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ότι όλοι συνεισφέρουν στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα».

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο στόχο, απομένουν τα τελικά στάδια για να δούμε την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης και την εφαρμογή της. Είναι σαφές ότι για το Eurogroup, η εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου πρέπει να προηγηθεί της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης τον Ιανουάριο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.