Η λίστα με τα 25 επαγγέλματα που έχουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιος είναι ο κλάδος που κυριαρχεί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:19
16/02/2019
Η λίστα με τα 25 επαγγέλματα που έχουν τις καλύτερες αμοιβές
9
loading

Υπάρχουν σίγουρα κάποια επαγγέλματα που πληρώνονται καλύτερα από άλλα. Υπάρχουν και εκείνα που είναι τα πιο καλοπληρωμένα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη λίστα του US News & World Report.

Οι υψηλοί μισθοί βέβαια πάνε παρέα και με τα υψηλά ποσοστά άγχους, όπως παρατηρεί η έρευνα. Στη λίστα επικρατούν τα ιατρικά επαγγέλματα, όπως όμως σημειώνει το CNBC, υπάρχουν και εκείνα, όπως του ορθοδοντικού και του οδοντιάτρου που προσφέρουν μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή ζωή και τα επίπεδα στρες που προκαλεί.

Για τη λίστα αυτής της χρονιάς, η έρευνα μελέτησε τα στοιχεία του U.S. Bureau of Labor Statistics για να προσδιορίσει τους 100 επαγγελματικούς κλάδους που κάνουν τις περισσότερες προσλήψεις με βάση 7 κριτήρια: την προοπτική ανάπτυξης τα επόμενα 10 χρόνια, το 10ετές ποσοστό ανάπτυξης, τον μέσο μισθό, το ποσοστό απασχόλησης, τις μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης, το επίπεδο πίεσης και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η λίστα με τα 25 πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα στις ΗΠΑ:

 1. Αναισθησιολόγος
 2. Χειρουργός
 3. Στοματικός χειρουργός
 4. Μαιευτήρας και γυναικολόγος
 5. Ορθοδοντικός
 6. Γενικός γιατρός
 7. Ψυχίατρος
 8. Παιδίατρος
 9. Οδοντίατρος
 10. Ορθοδοντικός
 11. Νοσηλεύτρια μεεξειδίκευση στην αναισθησιολογία
 12. Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου
 13. ΙΤ Manager
 14. Ποδίατρος
 15. Marketing Manager
 16. Οικονομικός Manager
 17. Δικηγόρος
 18. Manager Πωλήσεων
 19. Οικονομικός Σύμβουλος
 20. Business Operations Manager
 21. Φαρμακοποιός
 22. Οπτομέτρης
 23. Αναλογιστής
 24. Πολιτικός Επιστήμονας
 25. Μάνατζερ ιατρικών υπηρεσιών

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar FJR 500

  Σου ζητώ συγγνώμη δεν κατάλαβα που αναφέρονταν το άρθρο τα παίρνω πίσω τότε δεν συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα συμβαίνουν χειρότερα.

  1. avatar Γιώργος….

   Δεν το είπα για συγνώμη, απλός είναι δεδομένο ότι το άρθρο δεν αναφέρετε στην Ελλάδα οπότε δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε ως τέτοιο.. Για παράδειγμα μια νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην αναισθησιολογια στην Ελλάδα, με τίποτα δεν είναι στην θέση 11 του σχετικού πίνακα... Παίρνει το πολύ κάνα χιλιάρικο μισθό (στην καλύτερη) και αντε και κάνα χαρτζιλίκι απ τον χειρουργο και τον αναισθησιολογο... Αντίθετα οι φαρμακοποιοί θα μπορούσαν άνετα να είναι στην πρώτη δεκάδα και όχι στην 21η θέση... Αυτό ήθελα να πω.. Σαφώς και η διαφθορά στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας έχει χτυπήσει κόκκινο δεν διαφωνώ..

 2. avatar Φτωχός και άνεργος

  Νομίζω ότι οι νέοι (όχι μόνο στην Ελλάδα) ξαναγυρίζουν στο επάγγελμα του ναυτικού καθώς τα χρήματα που βγάζουν είναι αρκετά! Απορώ πως δεν υπάρχει στην λίστα.

 3. avatar Γιάννης Μκ

  Για τους πολιτικούς ουδέν σχόλιο αλλά βέβαια 5.000 για κάποιον που κάθετε σε καρέκλα γτ να το πουν

 4. avatar Γιώργος….

  Συγνώμη αλλά σχολιάζεις κάτι άσχετο με το άρθρο... Η έρευνα αναφέρετε στις Η. Π. Α. όχι στην Ελλαδα..

 5. avatar Καλλ

  ἘΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ...ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ,ΘΑ...ΜΕΙΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....ΕΓΓΥΟΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑΣ.

 6. Οταν ερθουν οι νυχουδες να δούμε ποιος θα έχει πρωτιά...

 7. avatar FJR 500

  Δεν ξέρω αν παρατηρήτε ότι τα πρώτα 10 επαγγέλματα είναι Ιατρικά και με βάσει τις νόμιμες αποδοχές, αν συμπεριλάμβανε και τις αποδείξεις των 20€ αντί των 100€ και τα μαύρα φακελάκια χιλιάδων ευρώ για κάθε ασθενή θα ήταν πολλαπλάσια του καθενός τους από του προέδρου του Αριου Πάγου. Αν και υπάρχουν και τίμιοι γιατροί δηλαδή που παίρνουν μικρά ποσά και δεν εκβιάζουν στην ζωή και το θάνατο τους ασθενής τους που πολλές φορές αν δεν πεθάνουν από την ασθένεια αλλα θα πεθανουν στον δρόμο με δάνειά. Ξέρουν και οι καλοί Γιατροί ότι οι πλειοψηφία των συναδέλφων τον όρκο του Ιπποκράτη των έχουν για να σκουπιζουν τα αριστοκρατικα οπίσθια τους. Και ολο το σύστημα εχει φτιαχτεί για να εργάζεται για αυτούς. Όσο για τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ψυχροί σίριαλ κίλερ με τιμοκατάλογο χασάπικου.

  1. avatar Γιώργος….

   Συγνώμη αλλά σχολιάζεις κάτι άσχετο με το άρθρο... Η έρευνα αναφέρετε στις Η. Π. Α. όχι στην Ελλαδα..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει