Τη δυνατότητα να αποκτήσουν την υπηκοότητα της Ουγγαρίας υπόσχεται η κυβέρνηση της χώρας σε όσους αγοράζουν κρατικά ομόλογα αξίας άνω των 250.000 ευρώ και για μια περίοδο πέντε ετών και πλέον.

Το κόμμα Φίντες του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε στη βουλή της Ουγγαρίας το σχετικό νομοσχέδιο. «Με την αγορά κρατικών ομολόγων που εκδίδει το Κέντρο Διαχείρισης του Κρατικού Χρέους (AKK) αξίας 250.000 ευρώ για μια περίοδο πέντε ετών, θα είναι δυνατό να αποκτάται η ουγγρική υπηκοότητα», αναφέρει ο Άνταλ Ρόγκαν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φίντες, και το κείμενο του οποίου δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ουγγρικής βουλής.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται θα δημιουργηθεί ο θεσμός της «υπηκοότητας των επενδυτών», μία έννοια που έως σήμερα ήταν άγνωστη στην Ουγγαρία, αλλά υφίσταται σε ορισμένες χώρες μεταναστών, όπως ο Καναδάς.

«Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο θα επιτρέψει την μείωση του ύψους του κρατικού χρέους αλλά και την αύξηση των Ούγγρων πολιτών», πρόσθεσε ο βουλευτής, Μιχάλι Μπάμπακ.