Ο Νίκος Κουμέττης νέος πρόεδρος της Coca-Cola για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Αντικαθιστά τον Brian Smith, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος και γενικός επιχειρησιακός διευθυντής (COO) της εταιρίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
1:07
20/10/2018
Ο Νίκος Κουμέττης νέος πρόεδρος της Coca-Cola για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική
loading

Η Coca-Cola («The Coca-Cola Company») ανακοίνωσε χθες ότι ο Νίκος Κουμέττης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Αντικαθιστά τον Brian Smith, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος και γενικός επιχειρησιακός διευθυντής (COO) της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επιχειρησιακός όμιλος της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) είναι ο μεγαλύτερος και πλέον διαφοροποιημένος της εταιρείας, καθώς περιλαμβάνει 120 χώρες και το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που ισοδυναμεί με 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Νίκος Κουμέττης, μέχρι σήμερα, ήταν πρόεδρος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE), επιβλέποντας μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με 26 χώρες από τη Ρωσία έως την Ιταλία. Τον κ. Κουμέττη θα διαδεχθεί ως επικεφαλής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) η Lana Popovic, η οποία σήμερα είναι η γενική διευθύντρια της Βορειοανατολικής Ευρώπης. Η κ. Popovic εντάχθηκε στην Coca-Cola το 2001 και κατείχε διάφορες θέσεις στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της The Coca-Cola Company, το 2001, ο κ. Κουμέττης διετέλεσε επιπλέον πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας για τον Καναδά, πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Αδριατικής και Βαλκανίων με ευθύνη για εννέα διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Κροατία και γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Νοτιοανατολικής Μεσογείου, υπεύθυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πριν από τη συνεργασία του με την Coca-Cola, υπηρέτησε σε θέσεις marketing για την Kraft Jacobs Suchard, θέσεις πωλήσεων και διανομής σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής-ΕΛΓΕΚΑ και σε εμπορικές και εφοδιαστικές λειτουργίες για την Παπαστράτος ΑΕ/Phillip Morris, τη μεγαλύτερη εταιρεία καπνού στην Ελλάδα.

Ο κ. Κουμέττης είναι κάτοχος πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το American College of Greece και μεταπτυχιακού τίτλου στο Διεθνές Μάρκετινγκ από το Strathclyde Business School.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει