«Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ», διαβεβαίωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μαδρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του», υπογράμμισε παράλληλα η καγκελάριος Μέρκελ.

«Θέλουμε να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία όσον αφορά τη συνέχεια του σχεδίου του ευρώ», συμπλήρωσε ο Ραχόι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε εξάλλου ότι δεν μίλησε καθόλου με τον Ισπανό πρωθυπουργό για τους όρους που ενδέχεται να τεθούν στη Μαδρίτη, ενώ λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είχε ανακοινώσει ότι θα ξαναρχίσει να αγοράζει χρέος κρατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία.

«Συζητήσαμε γι’ αυτό που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στην Ισπανία, αλλά δεν θίξαμε καθόλου τους ενδεχόμενους (οικονομικούς) όρους», σημείωσε η Μέρκελ, η οποία εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματός της.

Ο Ραχόι δήλωσε παράλληλα ότι δεν έχει διατυπώσει αίτημα στην ΕΕ για χρηματοπιστωτική βοήθεια για την Ισπανία και αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

«Όταν θα έχω νέα, θα σας τα πω», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για ένα ενδεχόμενο αίτημα βοήθειας της Ισπανίας, λίγο μετά την ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

«Δεν είχα ακόμη ούτε το χρόνο να διαβάσω αυτό που δήλωσε ο κ. Ντράγκι», ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σημείωσε ο Ραχόι.