Tην αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου για όλους τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ στα 15 δολάρια ανακοίνωσε σήμερα η Amazon, υπό το βάρος πολλαπλών επικρίσεων και πιέσεων, προαναγγέλλοντας ότι θα πιέσει με τη σειρά της για την αύξηση του κατώτατου ομοσπονδιακού ωρομισθίου στις ΗΠΑ, που σήμερα ανέρχεται στα 7,25 δολάρια.

«Ακούσαμε τους επικριτές μας, σκεφτήκαμε καλά για το τι θέλαμε να κάνουμε και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ηγηθούμε», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο μήνα και θα αφορά και τους περισσότερους από 100.000 εποχιακούς υπαλλήλους που θα προσλάβει ο διαδικτυακός κολοσσός για να εργαστεί στις αποθήκες του κατά την περίοδο των γιορτών, όταν η ζήτηση για προϊόντα μέσω της Amazon εκτοξεύεται.

Σύμφωνα με την Amazon, από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα επωφεληθούν περισσότεροι από 350.000 υπάλληλοί της, ενώ την ίδια αύξηση θα πάρουν και οι εργαζόμενοι στην Whole Foods, θυγατρική της Amazon. Αύξηση θα δουν στις αποδοχές τους και υπάλληλοι που ήδη πληρώνονται με περισσότερα από 15 δολάρια την ώρα.

Η Amazon είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από ομάδες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, αναφορικά με τις απολαβές και τις εργασιακές συνθήκες του προσωπικού της. Ένας από τους σκληρότερους επικριτές της εταιρείας, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, συνεχάρη σήμερα τον Τζεφ Μπέζος, τονίζοντας πως «έκανε το σωστό».