Ένα Σαββατοκύριακο έντονων διαβουλεύσεων στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου και των επιτελείων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη, καθώς αποτελεί κοινό τόπο ότι στη νέα σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, θα πρέπει να «κλειδώσουν» τόσο η εφαρμογή των μέτρων για την εξοικονόμηση των 3 δισ. ευρώ φέτος όσο και ο σχεδιασμός για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που απαιτούνται για τη διετία 2013-2014.

Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οδηγήθηκαν σε νέα σύσκεψη μετά τη διαφωνία που υπήρξε σε σειρά μέτρων που εισηγήθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από την πλευρά του κ. Κουβέλη, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν έχει νόημα η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων την επόμενη διετία, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τώρα την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι διαφωνίες εστιάζονται κυρίως στις περικοπές συντάξεων, στις περικοπές επιδομάτων, την κατάργηση των επιδομάτων που δίνονται στο Δημόσιο ως 13ος και 14ος μισθός, καθώς και στην επιτάχυνση των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.