Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019, ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι δεσμεύσεις πρέπει να είναι σεβαστές, αλλά δεν είναι άκαμπτες. Το θέμα θα επανεξεταστεί με την Ελλάδα ως μια χώρα που επανέρχεται στην κανονικότητα» είπε σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας για το κρίσιμο θέμα των περικοπών των συντάξεων το 2019.

Στην κατεύθυνση αυτή της συζήτησης των θεμάτων που θα ακολουθήσουν μετά το μνημόνιο, προανήγγειλε και μια ενδέκατη επίσκεψη στην Ελλάδα το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου όταν θα πρέπει να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της οριστικοποίησης του προϋπολογισμού του 2019.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων μετά την συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί με την Ελληνική κυβέρνηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Υπάρχει μια φράση που δεν έχω ξεχάσει. Pacta sunt servanda που σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται. Αλλά οι δεσμεύσεις δεν είναι ανελαστικές. Και όπως είπα θα συζητήσουμε με την Ελλάδα σαν μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη στο δικό της προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Και αυτό πρέπει να είναι ισορροπημένο, να σέβεται τους δημοσιονομικούς στόχους και θα το συζητήσουμε λοιπόν στην ώρα του στο μέλλον».

«Μαζί με τον Ευκλείδη θα δούμε τον προϋπολογισμό σας και θα συναποφασίζουμε. Να θυμάστε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα» σημείωσε.