Σε περίπου 1,5 τρισ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος διάσπασης της ευρωζώνης για την Γερμανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γερμανικού οικονομικού think tank, του Institut fuer Weltwirtschaft.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Spiegel, η Γερμανία, ιδιαίτερα η γερμανική βιομηχανία, θα γνωρίσει το μεγαλύτερο πλήγμα από ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό think tank, από τα 1,5 τρις ευρώ, τα 700 δισ. ευρώ αφορούν την Deutsche Bundesbank, η οποία θα διασφαλίσει μόνο ένα μέρος των απαιτήσεων της, ενώ τα περίπου 100 δισ. ευρώ συνδέονται με τη συμμετοχή της Γερμανίας στα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Ακόμη, πέριξ των 300 δισ. ευρώ συνδέονται με την έκθεση των γερμανικών ασφαλιστικών εταιρειών και επιχειρήσεων στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο γερμανικός βιομηχανικός σύνδεσμος BDI, απευθύνει έκκληση προς την γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει τις προσπάθειες για να κρατήσει άθικτη την νομισματική ένωση.