Σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ.) ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης για το θέμα της αίτησης ακυρώσεως της Πράξεως Υπουργικού Συμβουλίου που θα υποβάλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι νομικοί εκπρόσωποι του Συλλόγου στις 24 ή 25 Απριλίου.

Στην συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Συλλόγου ενώπιον του ΣτΕ κ.κ. Κώστας Χρυσόγονος και Ιωάννης Γκιτσάκης καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Μαρινόπουλος.

Χθες ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Αίτημα των 500 περίπου ιδιωτών αποταμιευτών που επλήγησαν από το PSI ήταν η συνάντηση τους με τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη. Τελικά συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρο Χριστοδούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού κ. Γιώργου Παλαιοδήμου, ο οποίος τους όρισε ραντεβού με τον κ. Σαχινίδη για την επόμενη εβδομάδα.

Η Επιτροπή των ομολογιούχων κατέθεσε στους κ.κ. Χριστοδούλου και Παλαιοδήμο προτάσεις σχετικές με τους τρόπους αποζημίωσης των φυσικών προσώπων από το Δημόσιο, ωστόσο ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ τους ξεκαθάρισε πως ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου ολοκληρώνεται και δεν υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος για τις σχετικές αποφάσεις, τις οποίες ενδεχομένως να λάβει και θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση.