Μπορεί ακόμη να μην έχουν βρεθεί όλοι οι τυχεροί φορολογούμενοι που κέρδισαν στην πρώτη κλήρωση των αποδείξεων που διεξήχθη από το υπουργείο Οικονομικών στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο ετοιμάζεται η νέα κλήρωση σε λίγες μέρες. Για την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται, να γίνει και η «σούπερ κλήρωση» που θα μοιράσει 1.000 ευρώ σε 9.000 φορολογούμενους. Θα πρόκειται για μια πολλαπλή κλήρωση στην οποία θα μετάσχουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε πληρωμές που έγιναν ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθούν 1.000 νικητές ανά μήνα, καθώς οι κληρώσεις ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο και η πρώτη εξ αυτών αφορούσε συναλλαγές που είχαν γίνει τον μήνα Οκτώβριο. Η διαδικασία θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην πρώτη κλήρωση, οι λαχνοί θα εμφανιστούν στην προσωπική σελίδα των φορολογουμένων στο Taxisnet και στην ίδια σελίδα θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της κλήρωσης, με τους φορολογούμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, αν κέρδισαν ή όχι τα 1.000 ευρώ. Στην ηλεκτρονική κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί οι οποίοι αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες έγιναν κάθε ένα μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με σχέδιο, θα ακολουθήσει μία ακόμα κλήρωση για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου, στις 27 Δεκεμβρίου. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου, αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ.

Για να δει κάποιος τους λαχνούς του θα πρέπει να μπει στην ειδική εφαρμογή που άνοιξε στην ΑΑΔΕ και παραπέμπει στο Taxisnet. Εκεί με τους προσωπικούς του κωδικούς μπορεί να δει τους λαχνούς που έχει, καθώς και αν κέρδισε. Σημειώνεται ότι οι λαχνοί δεν έχουν περαστεί ακόμη στην εφαρμογή. Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.

Πώς ενημερώνομαι για τους λαχνούς που εξασφάλισα σε κάθε κλήρωση;

Επισκέπτεσθε τη σχετική εφαρμογή (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ) στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., με χρήση των προσωπικών κωδικών σας πρόσβασης στο TAXISnet.

Πόσοι από τους λαχνούς μου μπορούν να κερδίσουν σε κάθε κλήρωση;

Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτοί, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα της κλήρωσης;

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.

Πώς θα δηλώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό;

Σε περίπτωση που κερδίσετε για πρώτη φορά ή κερδίσετε και δεν έχετε δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, θα σας δοθεί προθεσμία τριών (3) μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος. Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet. Σε περίπτωση που δε δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.