Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους συμπροέδρους της συντονιστικής επιτροπής των ιδιωτών επενδυτών-δανειστών της Ελλάδας κ. Τσαρλς Νταλλάρα Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF, και τον κ. Ζαν Λεμιέρ Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της BNP Paribas.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συνταχθεί ένα προσχέδιο συμφωνίας για το Εxchange Οffer Μemorandum, δηλαδή για το κείμενο πρότασης που θα απευθυνθεί στους ιδιώτες ομολογιούχους και το οποίο προβλέπει κούρεμα 50% σε ονομαστικούς όρους, που οδηγεί σε κούρεμα 68% περίπου σε όρους καθαρής παρούσας αξίας με το προεξοφλητικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5% -3,8% για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2020 και έως 4,5% για τα ομολόγα μετά το 2020.

Οι πρώτες πληροφορίες από το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο αναφέρουν πως εάν η και η σημερινή συνάντηση πιστωτών – κυβέρνησης είναι πολύωρη οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το πρωί.

Τέλος, σήμερα και στο διάστημα 12.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. ο κ. Νταλλάρα αναμένεται να έχει διαδοχικές τηλεδιασκέψεις τόσο με της διοικήσεις των ιδρυμάτων που εκπροσωπεί το IIF, όσο και με τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους των πιστωτών.