Στην προειδοποίηση ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα διάλυσης της Ευρωζώνης, λόγω της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να επιλύσουν την κρίση χρέους, προχώρησε ο επικεφαλής της βρετανικής τράπεζας, Standard Chartered, Peter Sands.

Πάντως, μια διάλυση του κοινού νομίσματος θα προκαλέσει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία εκτίμησε ο επικεφαλής μιας εκ των πέντε ισχυρότερων βρετανικών τραπεζών.

«Προφανώς, το 2011 κλείνει με κραδασμούς στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Sands, «πραγματικά, πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατόρθωσαν για ακόμα μια φορά να δώσουν μια πειστική λύση στην κρίση, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής», πρόσθεσε.

«Ήδη για το 2012 υπάρχουν αρνητικές προβλέψεις για την Ευρωζώνη, αλλά και μια αυξημένη πιθανότητα εξόδου χωρών από αυτήν» επεσήμανε ο τραπεζίτης.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις σοβαρές επιπτώσεις, που θα προκύψουν από ένα τέτοιο γεγονός, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούμε την μετάδοση της κρίσης, ακόμα και εάν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα» σημείωσε, «και ο λόγος είναι ότι βάσει απλών μαθηματικών, η Ευρωζώνη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας και εάν υπάρξει επιβράδυνσή της αυτό θα έχει συνέπειες στο παγκόσμιο εμπόριο» κατέληξε.