Κούρεμα 80% προτείνει η BlackRock

Κίνδυνος να μετατραπεί η ευρωπαϊκή κρίση σε παγκόσμια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:10
14/11/2011
Κούρεμα 80% προτείνει η BlackRock
1
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου, να μετατραπεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους σε μία παγκόσμια αναταραχή, κρούει η BlackRock, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στο χώρο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη, η εταιρεία τονίζει ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ύψους 50%, δεν είναι αρκετό να αναχαιτίσει την εξάπλωση της κρίσης, και προτείνει μεγαλύτερες διαγραφές τόσο για το ελληνικό όσο και για το πορτογαλικό και ιρλανδικό χρέος.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μέσω διαγραφών των κρατικών ομολόγων, που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές, σε ποσοστό από 75% έως 80% είναι υποχρεωτικό, ώστε να βοηθήσουμε να σταματήσει η κρίση χρέους της Ευρώπης, πριν οδηγήσει σε μία παγκόσμια κατάρρευση», υπογραμμίζει η έρευνα της BlackRock.

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουν, τα spreads των ομολόγων αυξάνονται και οι αγορές κλειδώνουν. Ο κίνδυνος, της αναταραχής της Ευρωζώνης να μετατραπεί σε παγκόσμια κρίση, είναι μεγάλος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar panayiotis

    .....προφανώς έχει επενδύσει για τους πελάτες της σε CDs και τώρα θέλει να καταγραφεί το κούρεμα του 80% ώς πιστωτικό γεγονός και να τα \'κονομήσουν όλοι οι πάμπλουτοι σε βάρος μας !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει