Στα 498,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές στο α’ εξάμηνο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Αναλυτικότερα ο όμιλος διατήρησε ανοδικούς ρυθμούς στα καθαρά έσοδα από τόκους, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 12,62% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ συγκράτησε τα λειτουργικά του έξοδα στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά το σύνολο του ενεργητικού σε ενοποιημένη βάση, κατά την 30η Ιουνίου 2011 ανήλθε σε 16,40 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μικρή μείωση της τάξεως του 1,03% σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Επιπλέον η ρευστότητα του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 1.419,60 εκατ. ευρώ έναντι 1.293,75 εκατ. κατά την 31/12/2010 και 2.856,69 κατά την 30η Ιουνίου 2010.

Δήλωση του προέδρου του ΤΤ Κ. Παπαδόπουλου

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας και προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Για το α’ εξάμηνο του 2011, η τράπεζα κατάφερε να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση της οργανικής της κερδοφορίας. Σε αυτό συνετέλεσαν κυρίως τόσο η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, όσο και η μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η τράπεζα εξακολουθεί να διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα τον δείκτη Tier I, εξασφαλίζοντας τόσο τη βιωσιμότητα της όσο και τη συνέχιση του έργου της.

Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι διαθέτουμε τα όπλα για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό και την οικονομία να εξέλθει από την κρίση.

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, «επενδύουμε» την εμπιστοσύνη των πελατών μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και θα συνεχίσουμε να τιμάμε αυτή την εμπιστοσύνη».