«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα επιτείνουν την ύφεση στην οικονομία»

Ο πρόεδρος του βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:41
27/04/2016
«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα επιτείνουν την ύφεση στην οικονομία»
1
loading

Για «φορολογικές επιβαρύνσεις, που θα επιτείνουν την ύφεση στην οικονομία, αυξάνοντας τη φοροδιαφυγή και δημιουργώντας αντικίνητρα για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «αλλάζει εκ βάθρων η συνολική εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές μετατρέπονται σε ασφαλιστική φορολογία».

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η «χώρα για ακόμη μια φορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με την ανασφάλεια να διογκώνεται, επαναφέροντας μνήμες του 2015, την ώρα μάλιστα που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επαναλαμβάνει λάθη των προηγούμενων ετών».

«Η χώρα ζει νέες ώρες αγωνίας με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών να μοιάζουν τοπίο στην ομίχλη και την κοινωνία να φοβάται για τα χειρότερα, καθώς βιώνει μέρες του πρόσφατου παρελθόντος. Όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση μοίραζε ευχολόγια για «ανάσταση» της οικονομίας μετά το Πάσχα. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στερεύουν, η οικονομία παραπαίει, οι επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταναστεύουν εκτός ελληνικών συνόρων και ο πρωθυπουργός αναζητά, για πολλοστή φορά, πολιτική λύση στην έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Κορυφής», σημειώνει.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνει: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει ο Γολγοθάς της χώρας. Κάποια στιγμή οι κυβερνώντας θα πρέπει να προτάξουν το συμφέρουν του πολίτη, να σταματήσουν την τιμωρητική πολιτική για όσους έχουν «βαφτίσει» ευκατάστατους και να αποφασίσουν πως μόνο με στρατηγικές και μελετημένες κινήσεις, και όχι βλέποντας και κάνοντας, θα μπορέσει η χώρα να αλλάξει σελίδα. Διαφορετικά, συνεχίζοντας στα σημερινά μονοπάτια, η χώρα δεν έχει διέξοδο διαφυγής».

 

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar grexit

    Σας βαρέθηκα κι εσάς. Κανένα σχέδιο να μετακομίσουμε μαζικά και να ξαναστήσουμε το μαγαζί στη Σαχάρα έχετε; Εδώ δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε ούτε σε 50 χρόνια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει