«Η λογική της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων θα οδηγούσε στην επιστροφή των τυφλών εθνικιστικών ανταγωνισμών», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης, τονίζοντας πώς κάθε εμπλοκή, κάθε παραπάνω απαίτηση δεν είναι θέμα δικό μας αλλά όλης της Ευρώπης!

«Το προσφυγικό δε συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, ωστόσο γεγονός αποτελεί ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβληματος». Ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στη «Real News της Κυριακής», επιτίθεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και σε όσους «καλλιεργούν την εικόνα κατάρρευσης των πάντων για να δικαιολογήσουν ή να βρουν ρόλο ύπαρξης. Υπάρχουν όντως δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα failed state (κράτος σε διάλυση). Όμως απέναντι σε αυτό θα πρέπει να υπάρξει καθολική αντίθεση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλήγει ότι δεν υπάρχει θέμα μετάθεσης της συζήτησης για το Ελληνικό χρέος: «Δεν έχει τεθεί από κανέναν. Στόχος μας παραμένει η κοινωνική βιωσιμότητα του χρέους… δηλαδή το χρέος να καταστεί βιώσιμο όχι μόνο για τις αγορές αλλά και για την κοινωνία».