Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον Πειραιά από την British American Tobacco

Συνάντηση Παππά με τον πρόεδρο της εταιρείας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:23
23/02/2016
Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον Πειραιά από την British American Tobacco
3
loading

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas κ. Gianpiero Pazzanese.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Επικρατείας, «ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά. Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει το Μάρτιο, στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής", αναφέρει η σχετική ενημέρωση προσθέτοντας ότι «ο επικεφαλής της ΒΑΤ Hellas υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο επενδυτικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Φούρναρης

    Σ' όλες τις μπίζνες μέσα ο Άκης... Συγγνώμη ο Νίκος ήθελα να πω.....

  2. avatar Aristides14

    Ας είναι καλά η Cosco ...

  3. avatar Serapis

    Την παλαιά συμφωνία την ΄βαφτισαν καινούρια .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει