Τρεις είναι οι παράγοντες που αναμένεται να κρίνουν τη «μοίρα» των διεθνών αγορών στο ερχόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Μ. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο.

Αυτοί, σύμφωνα με τον Εl Erian, είναι οι εξής:

– Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η αμερικανική οικονομία εμφανίζει σημάδια σημαντικής επιβράδυνσης, κάτι το οποίο σημαίνει λιγότερα εταιρικά κέρδη, αλλά και μεγαλύτερες πιέσεις στα νοικοκυριά λόγω της αύξησης της ανεργίας και των υπερβολικών χρεών.

– Ο δεύτερος παράγοντας συνδέεται με ζήτημα εμπιστοσύνης. Οι αγορές εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το εάν οι αμερικανικές αρχές είναι σε θέση να θέσουν εκ νέου την οικονομία σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης και ισχυρής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

– Τρίτος παράγοντας η Ευρώπη. Εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποτελεσματικά, ανοίγουν παράθυρο στην κρίση να περάσει από την περιφέρεια στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.