Καρότο και μαστίγιο από τον Σόιμπλε

Τι είπε για τα ελληνικά ομόλογα και τα πλεονάσματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:05
27/07/2011
Καρότο και μαστίγιο από τον Σόιμπλε
3
loading

Πρωτογενή πλεονάσματα θα καταγράψει η Ελλάδα το 2012 μέσω του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος σύμφωνα με το μοντέλο που συμφωνήθηκε στην σύνοδο κορυφής.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους για το θέμα αυτό. Σε επιστολή του, την οποία επικαλείται το Reuters, o γερμανός υπουργός οικονομικών φωτογραφίζει την αισιοδοξία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πάνω στο ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το 2012 πρωτογενή πλεονάσματα, επηρεαζόμενος προφανώς από το θετικό κλίμα τη συνόδου κορυφής.

Και προτού ανοίξει η όρεξη σε άλλες χώρες, φρόντισε να ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ίδια επιστολή ότι το μοντέλο που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν αποτελεί πανάκεια για την ευρωζώνη.

Για την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ο γερμανός υπουργός οικονομικών θεωρεί ότι ο μηχανισμός EFSF δεν πρέπει να έχει λευκή επιταγή για την αγορά ή ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.

Σύμφωνα με όσα υπογράψαμε στο αναθεωρημένο μνημόνιο ο προϋπολογισμός πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,9% του ΑΕΠ το 2012, σε 3% το 2013, σε 5,5% το 2014 και 6% το 2015.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar adonis manolidis

  Και να γραφτουμε σε ενα συγκεκριμενο κομα καθως τα στελεχη του θα τα κάνουν οι γερμανοι επιστατες και διευθυντες.

 2. avatar Albatros

  Να τρέξουμε να μάθουμει γερμανικά. Θα μας χρειαστούν εάν οι γερμανοί επιχειρηματίες με την προτροπή Σόιμπλε ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους στην χώρα. Ειδικά μετά τις ανακοιώσεις του ότ6ι τα κράτη που δ'έχονται την βοήθεια θα πρέπει να παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα στην Ε.Ε.

 3. avatar ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ

  Όταν σε λίγο καιρό τα διεθνή συμφέροντα αποκαλούμενα γενικώς και αορίστως ως "αγορές", θα αρχίσουν να χτυπούν εκ νέου Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία, θα δούμε στην πράξη κι όχι μονάχα στα λόγια:
  α) αν το σχέδιο για την Ελλάδα είναι τελικά, μόνο για την Ελλάδα και
  β) αν και κατά πόσον θά 'χουμε πλεόνασμα ως χώρα, το 2012.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει