Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αποδεχόταν μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους που θα διαρκούσε λίγες ημέρες αν αυτό είναι απαραίτητο για να δοθεί στο Κογκρέσο ο απαραίτητος χρόνος για να περάσει τη νομοθεσία για μια ευρύτερη συμφωνία μείωσης του ελλείμματος, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, διευκρινίζοντας προηγούμενες ανακοινώσεις του.

«Ο πρόεδρος δεν υποστηρίζει μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους, τελεία», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοίνωσή του.

«Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι στην περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε μια συμφωνία για μια μακροπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους συν τη σημαντική μείωση του ελλείμματος και χρειαζόμασταν μια πολύ βραχυπρόθεσμη επέκταση (π.χ. για λίγες ημέρες) για να επιτραπεί λίγος επιπλέον χρόνος ώστε να προωθηθεί ένα νομοσχέδιο μέσω της νομοθετικής διαδικασίας», προσθέτει ο Κάρνεϊ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Μπένερ, και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Έρικ Κάντορ στις 24:00 ώρα Ελλάδος σήμερα για να συζητήσουν για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες που διεξάγονται για το έλλειμμα των ΗΠΑ.