Τζάκρη: Επίσπευση της απλοποίησης αδειοδότησης επιχειρήσεων

Ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΒ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
16:48
05/11/2015
Τζάκρη: Επίσπευση της απλοποίησης αδειοδότησης επιχειρήσεων
8
loading

Μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του ΣΕΒ, η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη προανήγγειλε την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας για την ενεργοποίηση του νόμου 4262/2014 που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε, η εφαρμογή του νόμου έχει καθυστερήσει δραματικά και θα επιταχυνθεί αρχής γενομένης από τους τομείς τουρισμού, εξορυκτικών δραστηριοτήτων, τροφίμων -ποτών και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τελικός στόχος και σε ορίζοντα τριετίας είναι το σύνολο των διαδικασιών αδειοδότησης να γίνεται ηλεκτρονικά.

Η κ. Τζάκρη ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης βιομηχανικών περιοχών, κάτι που αποτελεί αίτημα και των βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Στην ίδια εκδήλωση η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χριστίνα Μπαριτάκη είπε ότι ενώ ο νόμος 4014/2011 βελτίωσε θεαματικά το καθεστώς περιβαλλοντικής αδειοδότησης, εν τούτοις έχουν εντοπιστεί προβλήματα, ασάφειες και κενά κατά την εφαρμογή τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν.

Στην εκκρεμότητα έκδοσης χωροταξικών σχεδίων που χρονίζει επί 40 χρόνια αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σεακκαροπούλου. Η ίδια απέδωσε τα βασικά προβλήματα στην αδειοτότηση των επιχειρήσεων στην υστέρηση αυτή αλλά και στην έλλειψη δασολογίου και κτηματολογίου.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων Ιωάννης Γιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ενώ λειτουργεί Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στην πράξη έλεγχοι γίνονται από πλήθος φορέων όπως είναι ο ΕΟΦ, το Γενικό Χημείο, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Γεωργίας, οι Διευθύνσεις Υγειονομικού, οι Περιφέρειες, τα τελωνεία κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Μαρία Σαλαμίνα

  η κυρία Τζάκρη είναι μία σοβαρή και αποτελεσματική πολιτικός που έχει θεμελιώσει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Ας μη λησμονούμε ότι είναι αυτή που εισήγαγε το Νόμο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη Διαύγεια στη χώρα μας. Αυτοί οι 2 νόμοι πραγματικά αποτελούν το θεμέλιο εκσυγχρονισμού και πάνω σε αυτά πρέπει να βαδίσουμε.

 2. avatar Γάτος φευγάτος

  Θα τις απλοποιήσουμε στο άνοιγμα και μόλις μαζευτούν κάμποσες μετά θα τις ξεσκίσουμε.

 3. avatar Thanos Bouras

  Απλοποιηστε πρωτα τη φορολογηση των επιχειρησεων και θα δειτε μετα για ποτε ιδρυοντε απο μονες τους. Αμα δε ξερει ο επιχειρηματιας τι του ξημερωνει σε οριζοντα δεκαετιας, τι επιχειρηση να ανοιξει? Αλλος για βουλγαρια?

 4. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

  Μακάρι αλλα δεν το βλέπω εδώ δεν έγινε με τους υποτίθεται υπέρ του ιδιωτικού νδ θα γίνει με σας ,ελπίζω να με διαψευστε και να διαψευστε όσους το θέλουν διοτι απο λόγια στην Ελλάδα άλλο τίποτα

 5. avatar Serapis

  H βαθυπράθινη μίληθε πάλι.

 6. avatar Social Distortion

  Και πως θα παίρνουν μίζες οι κακόμοιροι Δημόσιοι υπάλληλοι....

 7. avatar Πάνος8

  Είναι πιθανό να αποδειχθεί ότι και η κα Τζάκρη δεν λέει αλήθεια. Η απλοποίηση διαδικασιών έχει αναγγελθεί από πολλούς πολιτικούς αλλά τίποτα! Δεν νομίζω να το κάνει η κυβέρνηση των ΣυριζΑνέλ που δεν πιστεύει πολύ στην ιδ. οικονομία.

 8. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ??!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει