Θετικό ήταν για την ελληνική πλευρά το κλίμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την υπουργική σύνοδο.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, καμία εθνική αντιπροσωπεία δεν έθεσε στη συνεδρίαση θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας επί τη βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτος, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 10 δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Ως προς τα εκκρεμή ζητήματα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το μεγαλύτερο αφορά τον τρόπο λειτουργίας και τον χαρακτήρα του Οργανισμού. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο εν λόγω οργανισμός θα πρέπει να έχει πρωτίστως επενδυτικό προσανατολισμό.