Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς η ανάκαμψη των τιμών των μετοχών και η μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ συνέβαλαν στον περιορισμό των ανησυχιών για φθίνουσα ζήτηση πετρελαίου.

Στη διαμόρφωση θετικού επενδυτικού κλίματος συνετέλεσε και η περαιτέρω υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση καλών οικονομικών στοιχείων στην ευρωζώνη που βοήθησαν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα να ενισχυθεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουνίου του αργού τύπου μπρεντ ανήλθε έως και στα 122,69 δολάρια, για να υποχωρήσει ελαφρά στη συνέχεια στα 122,67 δολάρια, κερδίζοντας 1,34 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο το αμερικανικού ελαφρού αργού άγγιξε, προσωρινά, στα 109,44 δολάρια. Υποχώρησε στη συνέχεια στα 109,38 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 1,10 δολαρίων στο βαρέλι, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές καταγράφουν άνοδο, παρακολουθώντας την άνοδο των τιμών των μετοχών στη Γουόλ Στριτ και την Ευρώπη, μετά τα αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Goldman Sachs και η Intel Corp.