Εκπρόσωποι περισσότερων από 20 μεγάλων ρωσικών μεσιτικών γραφείων, τα οποία ειδικεύονται στην πώληση εξοχικών κατοικιών και τουριστικών ακινήτων της Μεσογείου στην ρωσική αγορά αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων για τους Ρώσους επενδυτές» και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2011 στο ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μεσιτικών γραφείων της Ρωσίας και την Ομοσπονδία κτηματομεσιτών Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, της Πρεσβείας της Ρωσίας και με αρωγή του «Invest in Greece» Agency.

Οι οργανωτές της Ημερίδας διαπιστώνουν το τεράστιο ενδιαφέρον συμμετοχής Ελλήνων, κυρίως μεσιτών και κατασκευαστών, οι οποίοι τελευταία χρόνια στρέφονται με μεγάλη ελπίδα στους Ρώσους πελάτες.

Ανάμεσα στα πρακτικά θέματα που θα αναπτυχθούν στην Ημερίδα – η ελληνική κτηματαγορά την εποχή της κρίσης, ιδιαιτερότητες των διάφορων περιοχών της Ελλάδος από την πλευρά της κτηματικής επένδυσης (Κρήτη, Χαλκιδική, Αττική και Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Πελοπόννησος, Κεντρική Ελλάδα), νομικό πλαίσιο απόκτησης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από τους Ρώσους επενδυτές – νομικά και φυσικά πρόσωπα, συμβόλαια αγοραπωλησίας και διαχείριση της περιουσίας, χρηματοπιστωτικά εργαλεία και διευκολύνσεις για τους υποψήφιους Ρώσους αγοραστές καθώς και η κτηματαγορά των μεγάλων αστικών κέντρων της Ρωσίας (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη) για τους ενδιαφερόμενους Έλληνες επενδυτές.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν τον χαιρετισμό τους ο Υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδος Σ. Κουβέλης, ο Ρώσος Πρέσβης Β.Τσχικβισβίλι και άλλοι επίσημοι Ρώσοι και Έλληνες εκπρόσωποι.

Μεγάλο ενδιαφέρον των Συνέδρων επικεντρώνεται στις συναντήσεις be to be ανάμεσα σε ρωσικά μεσιτικά γραφεία και Έλληνες καθώς και στις πιθανές επισκέψεις των Ρώσων για γνωριμία με αξιόλογα ελληνικά επενδυτικά σχέδια του τομέα real estate.

Στις 19 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Ημερίδας στην Κέρκυρα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας με το οποίο το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες το ειδικό Πρωτόκολλο συνεργασίας και αναπτύσσει εποικοδομητικές σχέσεις. Σ΄ αυτό το σκέλος της Ημερίδας η έμφαση θα δοθεί στα πλεονεκτήματα της κτηματικής αγοράς της Κέρκυρας για τους Ρώσους επενδυτές.