Οι χρήστες των social media έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν ανακάλυψαν τον κάπως περίεργο τρόπο με τον οποίο οι αλιγάτορες προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή στους παγωμένους βάλτους. Ο χρήστης του Twitter Tansu Yegen μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει τον αλιγάτορα με μόνο το ρύγχος του να προεξέχει από την παγωμένη λίμνη.

Δημοσιεύοντας το κλιπ, η Yegen έγραψε: «Οι αλιγάτορες επιβιώνουν σε παγωμένους βάλτους βγάζοντας τη μύτη τους μέσα από τον πάγο για να αναπνεύσουν. Τα ερπετά κλείνουν τον μεταβολισμό τους και δεν χρειάζεται να φάνε, ο καρδιακός τους ρυθμός επιβραδύνεται, το πεπτικό τους σύστημα επιβραδύνεται και απλά κάθονται και περιμένουν τη ζέστη».

Οι υπόλοιποι χρήστες του Twitter έμειναν ελαφρώς μπερδεμένοι από την ασυνήθιστη τεχνική, με ένα άτομο να γράφει: «Πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, δεν είχα ιδέα ότι το έκαναν αυτό!»

Κάποιος άλλος είπε: «Αυτό είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχουν κάνει: “Η φύση έχει τις δικές της εκπλήξεις και τα δικά της συστήματα».

Ο David Arbour, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Διατήρησης Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα, μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα με αλιγάτορες που «παγώνουν» και εξήγησε: «Οι αλιγάτορες δεν παγώνουν αν το νερό παραμένει υγρό. Τα ρύγχη τους είναι απλώς χόνδρος, οπότε το πάγωμα δεν βλάπτει τα ρύγχη τους. Μπορούν ακόμα να κινούνται και έχουν επίγνωση των πραγμάτων».