Με αφανισμό απειλούνται οι καλλιέργειες στη Βικτώρια της Αυστραλίας που δέχονται πλήγμα από ένα τεράστιο σμήνος με δισεκατομμύρια ακρίδες.

Απειλούνται όμως και οι οδηγοί της περιοχής (!), στους οποίους έγιναν συστάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο μεταξύ, σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η ζημιά που έκαναν τις τελευταίες μέρες οι καταρρακτώδεις βροχές στην ετήσια παραγωγή σιτηρών της περιοχής. Οι παραγωγοί ανησυχούν για την ποιότητα της φετινής σοδειάς, η οποία, όπως πολλοί πιστεύουν, δεν θα καταφέρει να πουληθεί έναντι καλής τιμής.

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι κανονικά τέτοια εποχή θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η συγκομιδή του καρπού, γεγονός όμως που φέτος δεν είναι εφικτό λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα χωράφια, τα οποία έχουν στην κυριολεξία «πνιγεί» στο νερό.

Οι βροχές που έπεσαν στην Βικτώρια τις τελευταίες μέρες -μετά την ξηρασία των περασμένων χρόνων-αλλά και τα σμήνη των ακρίδων που τον τελευταίο καιρό πολιορκούν τις καλλιέργειες, έχει οδηγήσει πολλούς γεωργούς στην απόγνωση.

Η κατάσταση αναμένεται μάλιστα να επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες αφού οι βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα συνεχιστούν.