Κάθε χρόνο και χειρότερη είναι η κατάσταση στην ποιότητα των θαλασσίων υδάτων στις περιοχές κοντά στην Πάτρα, όπου καθημερινά συρρέουν οι πολίτες με τα παιδιά τους για να κολυμπήσουν.

Αυτό συμπεραίνει ο επίκουρος καθηγητής της Υγιεινής Απόστολος Βανταράκης που μελετά την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων της περιοχής και διαπιστώνει συνεχή επιδείνωση τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Η ποιότητα των θαλασσίων υδάτων, τόνισε μιλώντας στο Ωμέγα Ράδιο ο επίκουρος καθηγητής Απ Βανταράκης , σχετίζεται με την αναψυχή του ανθρώπου και την διασκέδαση του, πηγαίνει στην θάλασσα για να περάσει καλά και να διασκεδάσει.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει η θάλασσα να είναι καθαρή. «Εμάς», συνέχισε, «δεν μας ενδιαφέρει μόνον να είναι καθαρή η θάλασσα, αλλά και εάν υπάρχει ζήτημα επικινδυνότητας για τους ανθρώπους που κολυμπούν σε μια μολυσμένη θάλασσα, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών αλλά και για τα ηλικιωμένα άτομα».

Ο επ. καθηγητής Απ Βανταράκης παρατήρησε πως θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές και κυρίως οι Δήμοι να προχωρήσουν σε άμεσους ελέγχους σε καταστήματα, οικίες και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κοντά στις παραλιακές ζώνες για να διαπιστώσουν εάν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για τα απόβλητα τους, εάν αδειάζουν τακτικά τους βόθρους τους ή όχι, εάν παροχετεύουν ή όχι τα απόβλητα στην θάλασσα και γενικά να διασφαλίσουν ότι έχουν προστατεύσει τους λουόμενους από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών αποβλήτων με οποιονδήποτε τρόπο στην θάλασσα.

Έτσι θα προστατεύσουν και την υγεία των λουομένων αλλά και την καλή φήμη μιας περιοχής όπου θα μπορούν όλοι να κολυμπούν χωρίς κίνδυνο να πάθουν οποιαδήποτε μόλυνση.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.