Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την περιπέτεια, αλλά όπως και να το δει κανείς μια δόση κινδύνου την έχει πάντα. Βέβαια, κάποιες φορές μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλη. Τόσο πολύ που να… τσουρουφλίσει εκείνον που αποφάσισε να πάρει τέτοιο ρίσκο. Όπως; Το να κατέβει στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου μόνο και μόνο για να δει πως είναι.

Ευτυχώς, οι δύο ερευνητές μπήκαν και βγήκαν σώοι και αβλαβείς και παράλληλα τράβηξαν και μια… καυτή selfie. Ο Σαμ Κρόσμαν και ο Τζορτζ Κουρούνης «εισέβαλλαν» στον κρατήρα του ηφαιστείου Μαρουμ στο Vanuatu και έφτασαν όσο –το ανθρωπίνως δυνατόν- πιο κοντά στη λάβα που έβραζε. Ήταν ντυμένοι με στολές που τους προφύλασσαν από τις υψηλότατες θερμοκρασίες και εφοδιασμένοι με κάμερα GoPro. Παρά το γεγονός ότι κατέγραψαν όλη αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που βίωσαν, η ζέστη ήταν ανυπόφορη.

«Είναι ένα από τα πέντε μέρη του κόσμου με λίμνες λάβας… Μπαίνοντας μέσα στο ηφαίστειο ήταν σαν να ανέβαινες αντίστροφα στο Έβερεστ», γράφει ο Τζορτζ Κουρούνης. «Το ηφαίστειο πάλεψε εναντίον μας, και πέραν αυτού είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κακοκαιρία, την εξοντωτική ζέστη και την τόσο δυνατή όξινη βροχή που ήταν λες και προερχόταν από μπαταρία αυτοκινήτου», συμπλήρωσε.

Παρόλα αυτά, κομμάτια λάβας που πετάχτηκαν διαπέρασαν την στολή του Τζορτζ και έτσι πέρασε μέσα και μέρος της όξινης βροχής. Τυχερή δε στάθηκε ούτε η μία κάμερα, η οποία υπέστη ζημιά από τη λάβα.